Electronisch Patiënten Dossier EPD

 In Nieuws

Net als het overgrote deel van de huisartsenpraktijken in Nederland zijn wij aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via dit ‘netwerk’ delen wij de Professionele Samenvatting (PS) van het huisartsdossier met de huisartsenpost (HAP). Bent u ’s avonds of in het weekend op de HAP geweest, dan deelt de HAP een waarneembericht met onze huisartsenpraktijk indien u hiervoor toestemming heeft gegeven. Zo weet de huisarts precies met welke klachten u op de HAP bent geweest en wat daartegen is gedaan.

Indien u hiervoor toestemming heeft gegeven deelt de huisartsenpraktijk via het Landelijk Schakelpunt ook medicatiegegevens van u. Niet alleen met de huisartsenpost, maar ook met apotheken en medisch specialisten. Dat gaat om de medicatie die de huisarts aan u heeft voorgeschreven, maar ook om intoleranties, contra-indicaties en allergieën (ICA-gegevens). Daar kunnen de voorschrijvers en verstrekkers van medicatie rekening mee houden. Zo dragen wij ook bij aan medicatieveiligheid.

Kijk voor meer informatie: www.volgjezorg.nl

Het is ook mogelijk om direct via www.volgjezorg.nl uw toestemming te geven aan uw huisarts. Ook als u vindt dat uw gegevens NIET door andere zorgverleners mogen worden ingezien, is het belangrijk dit aan ons door te geven.

Download hier eventueel het toestemmingsformulier (en vul pagina 5 en 6 in) of vraag naar het formulier bij onze praktijkassistentes.

Laatste berichten
Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dan helpen wij u zo spoedig mogelijk verder.

Niet leesbaar? Andere tekst. captcha txt